vrijdag 16 november 2012

De Basis: Hoe te beginnen?

Je kan nog zulke prachtige kunstwerkjes op je nagels toveren, maar de basis blijft van essentieel belang. Gebruik deze stappen iedere keer voor je aan een kunstwerkje begint en je zal zien dat je er veel langer plezier van hebt!
Stap 1. Schoonmaken
Zorg dat je nagels schoon zijn voor je gaat beginnen, ook al heb je geen nagellak resten op je nagels. Gebruik nagellak remover op een wattenschijfje (geen watjes) om je nagels schoon en vetvrij te maken.
2. Vijlen
Voordat je, je nagels gaat lakken moet je ze eerst (als ze dat nog niet zijn) in vorm vijlen. Als de lak erop zit kan dat namelijk niet meer. Ik gebruik bij voorkeur een ijzeren vijl met een scherpe punt. Ook blokvijlen zijn fijn om mee te werken.
3. Basis lak
Voordat je een kleur op je nagels aanbrengt is het belangrijk om een een basecoat aan te brengen. Deze beschermt je nagels tegen de agressieve bestanddelen van nagellak en zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten. Persoonlijk gebruik ik graag die van Rimmel omdat je hem ook kan als gebruiken als top coat
4. Finishing tough
Als je klaar bent met het lakken van je nagels breng dan een topcoat af. Door deze aan te brengen bescherm je de lak en blijft het langer zitten. Ook zorgt het voor een prachtige glans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten